Crna Gora

11:00

24 oktobra, 2021

ZIDANJE SKADRA U BARU: Zgrada Pošte gradi se više od decenije, „pojela“ preko 2 miliona evra i sve je urađeno SVESNO!

Utrošeno dosta novca, a i dalje je neizvjesno kada će zgrada biti završena

Foto: Radio Bar

Ni posle više od deceniju nikako da se završi izgradnja zgrade investitora Usefe, Zavoda za izgradnju Bara (ZIB) i Pošte CG.

Sve to podseća na poznatu narodnu pesmu „Zidanje Skadra na Bojani”, jer je utrošeno dosta novca, napora i vremena, a i dalje je neizvesno kada će zgrada biti završena.

Taj objekat je pod sporom, nije priveden nameni, na atraktivnoj je lokaciji, a sablasno zapi često „napadnut” od onih koji nemaju krova nad glavom. Posebno je bilo nagađanja o kupljenim stanovima i prevarenim Baranima, ali se sve odjednom utišalo.

Sve je započelo početkom 2011. godine ugovorom o zajedničkoj gradnji između Usefe, kao investitora, i ZIB-a, kao graditelja, kojim je Usefa platila za 49 stanova u zgradi.

Takođe, ZIB je potpisao ugovor sa Poštom, koja je vlasnik zemljišta na kojem se gradila zgrada, po kom je Pošta na račun zemljišta trebalo da uzme 30 odsto stanova, plus poslovni prostor od 329 kvadrata.

Izvršni direktor Pošte Dragan Tufegdžić kaže da će u vezi sa završetkom zgrade biti novosti, ali i da ne zna koliko će nekima biti prijatne.

– U suštini, ono što je jasno „jedan kroz jedan” jeste da je Pošta izuzetno oštećena za više od dva miliona eura. Moje mišljenje je da je to svesno urađeno. Nisu tu jedini krivci oni koji su u tim momentima bili na nekim odgovornim političkim funkcijama, niti isključivo oni koji su, nažalost, propali u svojim poslovima, ni za jednog Baranina ne želim da mu u poslovnom smislu bude loše. Odgovornost leži i u Pošti. To će se vrlo brzo otkriti. Imao sam razumevanja što se tiče stečajnog upravnika ZIB-a, jer sam u delu u vezi sa sređivanjem prostora oko našeg objekta u Baru, htio da radimo uz dogovor. To, kao izvršni direktor Pošte CG, nisam inicirao zato što sam iz Bara. Imamo problem sa krovom koji je potpuno uništen, pa je počev od šalterskih sala, kompletan objekat ugrožen, a i prozori su nefunkcionalni. Odgovorno tvrdim da je u vezi sa tom zgradom Pošta CG mogla zadržati stanove i biti u dobroj poziciji. Država je izuzetno oštećena, a mi, kao građani Bara, u suštini ništa nismo dobili. Tamo postoji poslovni prostor od nešto više od 300 metara kvadratnih koji će biti naš, ali su druge stvari propale – 30 odsto stanova je propalo – kazao je Tufegdžić gostujući na lokalnom Radio Baru.

Region.rs/Dan

Komentari (0)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.